Sophie Irebring

Jag heter Sophie Irebring och är nyligen inflyttad till lugnet på Lidingö efter att ha bott de senaste åren på Södermalm i Stockholm.  Jag studerar för tillfället på Xenter i Tumba, en YH-utbildning med inrikting på storbild och grafisk design. Jag tecknar och målar så mycket jag kan och hinner och fylls ständigt med inspiration och nya ideér, vilket gör att jag kan förvinna bort lite i mina dagdrömmar ibland.

Då jag själv drabbades av ätstörningar vid 10 års ålder, som sedan hängde med mig även som vuxen är det frågor om kroppsnormer och psykisk ohälsa som jag brinner lite extra för. Jag blir ledsen och illa berörd av hur kvinnokroppen exploateras och kommenteras på omslagen som man möts av på tidningshyllorna.

Massor av saker, ibland nästan lite för många saker då inspirationen kan bli så stor att den är svår att samla ihop, men framförallt omgivningen, resor, människor, dofter, miljöer, och färger.

Min specialitet är att jag är så mångsidig. Jag älskar att testa nya material och tekniker att skapa med och använder allt ifrån blyerts, tusch och akvareller till olja. Jag hanterar även illustrator och photoshop skapligt, men studerar just för att bli ännu bättre i dessa program.

Ett bokomslag hade varit fantastiskt kul!

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se