Sofia Lucas

Tecknar serier och illustrerar. Jag använder mig av olika material och tekniker, blandar penna, krita, pensel, kollage och digitalt ritande. För mig är idén det som driver bilden och bildens utformning anpassas därför efter det som jag vill säga med bilden. Skämt, satir och starka färger är huvudspår i det jag gör.

Min vrede väcks över så mycket men det som får igång mig mest är nog asylfrågor. Invandring överlag tror jag. Fattar inte det här med födelserätt. Den föddes här så den får livets lyx i överflöd, den föddes där så den får dö.

Detta med att vara rolig har alltid varit min grej, jag var clownen osv. Att vrida hemska saker till humor.

insta
sofialucas_serier
sofialucas_illustration
hemsida sofialucas.com

Ideella engagemang, politiska. Blivit lärare och utbildat ungar i åldern 10-12. Ritat serier hemma på kammaren. Fått barn. Gått Serietecknarutbildningen 2019-2020 i Skarpnäck.

Älskar blixten i huvudet när en idé kommer och känslan när jag får sätta mig ner och försvinna in i utförandet. Tappar tid och rum, måste göra klart. Den dimman är knark, eller som jag tänker mig knark.

Att få rita på min egen seriebok i flera månader, bara sitta i dimman i kötta.

Ja! Sökte till Femart p g a är så jävla imponerad av verken som ligger uppe. Längtar efter en gemensam mässa, utställning där en kan mingla och shoppa loss.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se