Shamiran Adam

Shamiran Adam och jag är konstnär och konsthantverkare. Mina huvudsakliga medium är konstsömnad (konstsömnad är olika broderitekniker) och vävning, jag jobbar även med illustration och teckning. Jag jobbar främst med textila material och oavsett om jag utgår ifrån ett tema, koncept eller om det helt fritt fått växa fram bygger arbetet alltid på hantverket som grund.

Jag älskar samarbeten och tror starkt på den kollektiva kraften och jobba pedagogiskt är en stor passion i min verksamhet. Att jobba för större mångfald inom konstvärlden och framför allt inom textilkonstområdet.

Jag har en 3 årig utbildning yrkesexamen i vävning och konstsömnad från Handarbetets Vänner (2016-2019). Konstsömnad är det medium jag utbildar i och jobbar främst med.

Jag har tidigare deltagit och arrangerat flera olika event och grupputställningar. Bristen på ett kollegialt och professionellt sammanhang för konstsömnad, gjorde att jag drog igång initiativet P.A.N.G som är ett nytt kollektiv för professionellt verksamma inom konstsömnad och textilkonst. Jag håller kurser och workshops i fritt broderi och har återkommande kurser på Folkuniversitet Stockholm. Jag har tidigare samarbetat med olika institutioner som t.ex. med Handarbetets Vänner och Mångkulturellt centrum.

Det är när jag får sitta och sy stygn efter stygn eller väva knut efter och se hur arbetet växer sakta men säkert fram.

Att få bygga upp en stor utställning med helt fria händer med bl.a. textila tekniker och illustrationer på ett museum eller annat offentligt utrymme inomhus som är gratis för besökarna.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se