Olivia Hallberg

Jag pluggar för tillfället Grafisk Design och kommunikation i Jönköping. Det har bidragit till att jag sysslar med många olika projekt samtidigt, något jag verkligen gillar. Ifall det hade funnits en motsvarighet till vinnarskalle inom konst hade jag garanterat varit det. Jag är gärna den som leder projekt och skapar under press.

Jag brinner lite extra för allas lika värde.

Mestadels jobbar jag i illustrator på datorn eller på ipaden men kan även måla för hand. Min specialitet är nog att blanda många olika kulörer och mönster. Experimentera. Plus att jag skapar på många olika sätt.

Jag blir väldigt inspirerad av andra illustratörer, poeter och konstnärer. Innehållet kan vara allt från text till akvarell som sedan blir material jag kan använda mig utav.

Jag har illustrerat posters till olika sammanhang, gjort serie till tidningar, formgivit skiv- och bokomslag och medverkat på ett flertal designmarknader. Jag tar emot både privata beställningar och för andra sammanhang.

Att illustrera bilder som syns, som skapar uppmärksamhet och engagemang. 

Det finns nog inget specifikt som fick mig att upptäcka konsten, jag har liksom alltid haft den runt omkring mig. Jag fick den nog undermedvetet, mer eller mindre slängd över mig som riktigt liten då min familj alltid har haft ett stort intresse för konst av alla dess slag. Jag upptäcker alltid nya vägar inom konsten och det är vad som gör det så intressant. Startskottet för Konstdamen inföll dock en kall vinternatt för fem år sedan, efter allt för många glas med rödvin och brist på annat. Ett papper och en svart tusch var allt som behövdes.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se