Naomi Mignone

Naomi Mignone, jag är en queer tjock multi-konstnär aktiv i Göteborg. Jag jobbar med kropp och form i olika medium, speciellt den tjocka kroppen och normer. Målar akvarell, gärna i större skala med starka färger men skapar även i skulptur, silversmide, grafitti och textil.

Kroppsaktivism, samhällsfrågor, feminism, skönhetsideal

Under de senaste två åren har jag studerat måleri på Göteborgs konstskola där jag har utvecklat mitt konstnärliga språk men även fått möjligheten att jobba med konst på heltid i egen ateljé. Från 2017 har jag jobbat som konstpedagog på Röda Sten Konsthall med workshops i konst, speciellt inriktad på street art kopplat till den lagliga väggen utanför. 2018 hade jag min första utställning ”Tjock” på Frilagret i Gbg och 2019 visades den på konstrundan på Österlen.

När jag målar akvarell och är helt närvarande och fokuserad på hur pigmentet rör sig i samspel med vattnet och pappret, tiden rinner iväg.

Jag tycker att mötet mellan olika idéer och att få jobba tillsammans med andra är spännande och kul, så jag är öppen för att utvecklas och testa olika slags uppdrag. Men drömmen är att få ett uppdrag som når ut till många!

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se