Malin Granroth

Jag är serietecknare och illustratör verksam i Malmö. Våren 2020 debuterade jag med min självbiografiska serieroman En klump i magen, utgiven av Kartago Förlag. Jag ritar också serien Arbetarhistoria där jag berättar om viktiga historia händelser ur den svenska arbetarhistorien.

Jag gör mycket politiska serier och bilder som kan handla om allt möjligt som t.ex. marknadshyror eller 6 h arbetsdag. Min serieroman En klump i magen handlar mycket om svensk förlossningsvård, så den frågan skulle jag säga ligger mig extra varmt om hjärtat.

Serier skulle jag säga är min specialitet. Jag gillar att göra bildande serier och fördjupa mig i en viss fråga eller händelse och berätta om den. Jag gör också mycket redaktionell illustration och politiska illustrationer till affischer och merchandise.

Jag ritar sådant som jag vill berätta och upplysa om, eller skratta åt. Det kan vara till exempel politiska händelser eller något självupplevt. Jag inspireras också av annan kultur så som musik, text och film.

Våren 2020 bokdebuterade jag med En klump i magen, utgiven av Kartago förlag. Boken är en tecknad serieroman som handlar om hur det känns att vara gravid i en tid när förlossningsvården är i kris, om fördomar kring oplanerade graviditeter och om längtan efter ett jämställt föräldraskap. Allt berättat med en stor skopa humor och mycket värme.

Jag har också medverkat i ett par antologier så som Draw the lite, utgiven av Doob förlag 2018, och blivit publicerad i en rad tidningar som Galago, Ottar, Historiskan och Flamman.

Sen 2013 är jag medlem i det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget.

Jag upptäckte serier i ca 20-årsåldern då jag började läsa Joanna Rubin Dranger och Liv Strömquist. Sen dess har jag varit som förälskad i serier, både av att göra egna och läsa andras.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se