Lisa Hüls

Jag heter Lisa Hüls och är born and bred göteborgare vilket gör att Göteborgs-vurm ibland smyger sig in i min konst.

För tillfället har jag stort fokus på textila material och tekniker i mitt konstnärliga arbete och det blir mycket textiltryck, färgning, vävning med mera. Andra tekniker jag gärna jobbar med är akvarell, teckning och grafisk teknik.

Att avsexualisera den kvinnokodade kroppen, kvinnorelaterade sjukdomar, en utveckling av hållbarhet inom textilindustrin, främst växtfärgning.

Jag vill särskilt lyfta fram växtfärgning och mönsterrapportering som specialiteter men jag kan lite om mycket inom textila tekniker, både äldre mer traditionella tekniker som knyppling, vävning, textiltryck m.m. men har även undersökt nämnda tekniker på ett mer modernt och experimentellt sätt.
Jag är även en idéspruta av rang.

instagram: @silkesdotter

Kreativitet har jag behövt få utlopp för så länge jag kan minnas. Jag har alltid varit fascinerad av mönster och har tidiga minnen av att jag sitter och upprepar samma form om och om igen. När jag skulle börja gymnasiet fick jag för mig att bli orkestermusiker så det var tre år av intensivt cellospelande men jag saknade tecknandet. Några år efter studenten började jag hitta rätt och gick olika konstlinjer på Mullsjö folkhögskola mellan 2014–2016, jag deltog då även i olika grupputställningar och kurerade utställningar. Nu är jag mitt uppe i en kandidat i textildesign på textilhögskolan i Borås med examen 2021.

Jag gillar början av processen, med research, brainstorming och sourcing. Men även den delen av processen då jag är klar med det kreativa tänkandet och skissandet och ska gå vidare till utförandet. I vissa av mina projekt förekommer det då en lång tid av monotont arbete, jag älskar när den kommer.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se