Kéren Socadjo

Jag heter Kéren Socadjo och jag är femton år gammal. Jag är en självlärd konstnär, och ritar på fritiden. Egentligen så ritar jag överallt, så länge jag har en penna i handen. Jag brukar oftast rita med färgpennor och målar ibland eftersom att jag älskar att variera på konstmaterial.

Det finns mycket som jag brinner för, jag ritar saker som jag inte såg som barn, som liten såg jag till exempel inte många svarta människor bli representerade inom konst, och såg det genast som min uppgift att få detta att ske. Jag är väldigt intresserad utav Afro futurism konceptet, och planerar att ha en stor påverkan på det, afro futurism betyder mycket för mig. När jag var yngre spelade jag mycket och såg inte alltid svarta karaktärer, och när jag hittade det här konceptet visste jag att det var för mig.

Jag älskar att rita med färgpennor, Vattenfärger och tuschpennor. Jag gillar dessutom att rita människor med färgglada färger.

Jag kan bli inspirerad utav allt som finns i min omgivning. Men jag inspireras främst utav människor, eftersom att jag tycker att vi är väldigt vackra. Våra reaktioner och ansiktsuttryck är speciella, det finns något speciellt med oss eftersom att vi alla är väldigt unika på olika sätt.

Jag har gått i skolan och går fortfarande i skolan, Just nu går jag i nian och har bott i Sverige i ungefär 8 år.

Min favorit del måste vara färgläggandet, då jag kan blanda och kombinera olika färger med varandra. Den här processen får mig att känna mig väldigt fri.

Mitt drömuppdrag vore att både illustrera och författa en hel serie om mig och mina kompisar. Denna tanke kom till mig när jag konstant funderade på att vi borde ha en dokumentär, om roliga händelser i våra liv. Jag vill dessutom bli en legendarisk konstnär, och ses som en konstmästare.

Jag kommer på idéer väldigt snabbt och de är alltid geniala, eftersom att jag är väldigt passionerad om vad jag gör, man skulle kort kunna säga att jag är ett konstnärligt geni.

Allt kan hända, jag brukar oftast kolla på bilder som inspirerar mig eller direkt börja teckna, för att inspirationen kommer när jag väl börjar rita. Jag brukar även lyssna på musik när jag ritar, vilket ger mig ett stort ”flow”. När jag väl börjar rita känns det som om att jag inte kan sluta, det blir en slags ”rush”, när jag får den här ”rushen” kan jag rita hur många saker som helst.

Jag är en trendsetter, en skräcknovell författare och jag kan lowkey rappa… Kan dock inte freestyla lol. Jag kan även snurra mina axlar ett helt varv!

Jag har alltid älskat den och fick se mycket konst på olika marknader i Elfenbenskusten när jag var liten. Teckna är något jag alltid har gjort, men började ta på allvar när jag var ungefär 11-12 år gammal.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se