Izabella Katze

Jag arbetar med kollage. Oftast för hand i blandning av foto och måleri. I dessa fall skapar jag alltid så långt det går med återvunnet material. Gråskala, bleka och jordnära färger är något jag dras till.

Självklart lika rättigheter för alla, speciellt för de som ofta är underrepresenterade. Närmast hjärtat ligger kroppspositivism och djurrätt.

Kollage, fotografi (analogt & digitalt), marmorering, tusch. Äldre grafik för större uppdrag. Jag arbetar helst så miljövänligt som det går.

Natur, biologi, magi, riot grrrl och individualitet.

Jag har studerat design/foto och startat ett magazine med inriktning musik och livsstil. Det såldes på Press Stop och Pressbyrån. Jag har också studerat vid Fotoskolan Skåne, Östra Grefvie Folkhögskola Grafik och Falkenbergs Konstskola i Berlin. I stunden studerar jag hos The School of Witchery vid sidan av min konst. Jag har även haft ett flertal utställningar.

Att illustrera/designa för att förändra normer eller för ett gott ändamål.

Jag upptäckte egentligen konsten redan som 6-åring när mormor satte mig i någon slags konstskola/kurs för barn. Men mitt kall kom när jag började studera fotografi som ung vuxen och fann konsten på vägen i gamla ädeltekniker såsom cyanotypi.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se