Hedvig Wallin

Jag har examen i Grafisk Design och frilansar som illustratör. Jag jobbar just nu som grafisk formgivare på Liseberg. Jag har illustrerat en del barnböcker, men även artiklar till diverse tidskrifter, mönster till barnkläder, bröllopsinbjudningar och annat. Tar emot många privata beställningar, oftast porträtt, och säljer lite vykort, posters och klistermärken.

Jag tänker mycket på representation när jag illustrerar, och försöker att inte skapa stereotypiska bilder av människor. Speciellt i barnböcker är det viktigt att många olika människor får synas så att alla känner sig inkluderade.

Mestadels jobbar jag för hand och blandar en del olika tekniker. Oftast en tunn svart tuschpenna och promarkers, ibland även akvarell eller torrpastell. Avslutar bilden digitalt i Photoshop. Så min specialitet är nog att blanda många olika tekniker för att skapa en hel illustration, vilket gör att många frågar ”Oj, hur har du gjort den bilden?!” haha.

Jag blir väldigt inspirerad av andra illustratörer och kan sitta i timmar och scrolla på Pinterest och Instagram. Sen får jag ofta idéer av att titta på människor och hus på stan.

Jag gillar att bli klar och se det färdiga resultatet, haha! Då känner jag mig alltid väldigt tillfreds.

Jag har sedan jag var liten drömt om att bli ”barnboksillustratör”, så att få illustrera barnböcker för Sveriges stora förlag vore superkul.

Att jag har lätt för att komma på idéer och alltid är mån om att kunden ska bli nöjd. Kan även jobba mot korta deadlines.

 

Det är ju en sådan kliché att säga ”jag har målat så länge jag kan minnas”, men det är faktiskt så det är. Målade mycket i förskolan, speciellt Pelle Kanin som var min idol. Jag och min kompis tävlade om vem som kunde måla den minsta kaninen. Sen har jag nog inspirerats en del av min farmor, som målade mycket tavlor, och av min farfars roliga, tecknade ”gubbar”. Jag är väl uppvuxen i en ganska konstnärlig familj helt enkelt!

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se