Ella Jax

Jag är illustratör och serietecknare från en liten by i dalarna där jag också är verksam. Ritat och målat har jag gjort hela livet men serieteckningen har gjort entré i mitt liv den här våren. Poletten trillade ner sent för ett sånt löjligt uppenbart drag då jag egentligen bara är bra på två saker i livet, humor och tecknande. Som person är jag väldigt ”more is more” och jag tror det syns i min konst också, Den är färgglad, rolig och modig. Vore min konst en humorform vore den buskis. Jag vill göra lättillgängliga verk, man ska inte behöva gått en kurs i konstvetenskap för att kunna ta den till sig.

Klass ,landsbygd, queer-life, psykisk ohälsa är vanliga ämnen då jag själv drabbas av orättvisor som berör detta och jag antar att det faller sig naturligt at gräva där man står. Antirasism och feminism ska självklart genomsyra allt jag gör men kärlek är kanske trots allt temat med stort T då jag alltid är i.a.f. lite kär.

Jag är bäst på färg och humor.

Smaklos heter jag på Instagram!

 

Utryck som varit och är lågstatus. Kvinnligt konsthantverk, baksmällan-humor, landsbygd, dekor, femmes, prålighet och minst en bröstvårta i varje verk är mina ledstjärnor.

Jag gillar när idén är kläckt och man får börja göra ut något man verkligen tror på.

Jag är nästan oförskämt snabb, behärskar väldigt många olika stilar, är rolig att ha att göra med och kan tolka den mest luddiga briefen och komma ut med nåt briljant.

Att teckna är nog det enda som jag konstant hållit på med genom hela livet. Och det säger något för jag är annars en väldigt ombytlig person. Minns helt enkelt inte något innan.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se