Caroline Almkvist

Jag är en konststuderande person som gärna gestaltar orättvisor och ifrågasättanden med en ironisk/tragikomisk twist. Har tidigare studerat musikteater, konst/design/arkitektur och skall nu fortsätta in i textilens värld.

Jag brinner extra mycket för frågor inom sexualbrott/våldtäktskultur och machokultur. På fritiden arbetar jag som volontär/kontaktperson inom detta område och det ger mig kraft till att vilja förändra och påverka.

I grunden arbetar jag främst med akvarell eller collage, då materialet lever lite som det vill. Har dock på senare tid upptäckt tuschen, som gjort stort intryck på mitt skapande.

Människor, människors val, politik och hur världen ser ut i övrigt. Jag vill gärna försöka förvränga verkligheten i någon slags vackert filter, vilket gör min konst väldigt färgglad.

Jag jobbar helt utefter beställningar. Det har blivit mycket politisk konst med frågor som är viktiga för kunden i fråga.

Att fylla i alla linjer/skisser med svart tusch eller färg som tar fram alla former. Det är då det syns om ens grundidé kom ut som det var tänkt.

Genom att lyssna på andra, kan jag utveckla mitt eget skapande. Utmaningar gör det extra spännande och det gör att jag inte backar för områden som jag inte behärskar. Jag är inte rädd för att använda färg, då det är min starkaste sida.

Det första som händer är att jag knäpper på radion. P1:s lummiga röster gör mig lugn och gör att kaffet möjligen smakar ännu godare. Där skall finnas plats för en impulsiv danspaus, mycket fönster och ljus. Minuter blir ofta timmar, när jag väl kommer in i rätt flow. Det ska helst regna också, så jag inte får dåligt samvete över att jag inte går ut.

Jag har lätt att göra ”misstag” till en självklar del av mina verk. En mycket användbar egenskap, då jag inte är perfektionist.

Jag har alltid gillat att måla. På grund av psykisk ohälsa har det varit en slags terapi som jag snabbt hittade i tidig ålder. Jag älskar hur känslor kan förvandlas när de placeras på papper, så jag tror jag aldrig riktigt upptäckte det, utan alltid har varit en del inom mig.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se