Alex Hannu

Jag heter Alex Hannu, 24 år och bor i Norrbotten. Jag målar mycket kontroversiella porträtt av olika slag. Beroende på mitt humör så har jag några olika tekniker jag jobbar med. Antingen akvarell eller bara svart på vitt, helt enkelt.

Det som står mig närmast hjärtat är fettaktivism och hbtq+ frågor. Eftersom jag själv är både inom ramarna av överviktig och dessutom en person som identifierar sig som ickebinär plus en gnutta gay så anser jag att det är viktigt att kämpa för mina egna och alla andras rättigheter. Detta flyter in ganska bra i min konst också. Jag älskar att måla porträtt på tjocka kroppar och anser att mer normbrytande konst bör finnas i världen!

Jag jobbar nog till 99% med akvarell, blyerts och konturering. Genom åren har jag provat mig fram väldigt mycket. Jag har testat måla med oljefärger, akryl, tusch, vanliga färgpennor. Men det som föll mig i smaken var akvarell.

Instagram: artsybyalex & gaydalfalmighty // Lägger upp målningar på båda kontona.
Facebooksida: Alex Hannu Design
Hemsida: www.alexhannudesign.tictail.com

Feminism, djur (speciellt katter) och natur, andra konstnärer och gaycommunityt som finns runt omkring mig. Sen har jag en konstig fascination för ananaser. Dom är så himla vackra att titta på!

Jag har egentligen inte hunnit med så mycket i mitt liv, inte någonting värt att stoppa på ett CV iallafall. Under gymnasietiden lärde vi oss illustrera, måla med olika tekniker och mycket annat konstrelaterat. Och i mitt privatliv så har jag mest prövat mig fram i min egen takt och gjort det jag tycker är roligt. Folk i min omgivning har beställt mycket handgjorda julkort av mig och prints från min hemsida också.

Jag tycker nog mest om när skissen går från idé till verklighet. När linjerna möts upp och hur resultatet målas fram på ett cleant sätt.

Att få illustrera en bok av något slag. Det hade varit drömmen.

 

Jag är noggrann och ser till att verkligen ta in vad kunden vill ha. Sen är jag oerhört lättsam att prata med. Andra individer brukar även få mycket inspiration ifrån att titta på mina tidigare verk så det tror jag hjälper mycket också, när man ska försöka få fram något helt nytt.

Det finns teckningar målade av mig från början av 2000-talet där jag har försökt måla som Elsa Beskow. Jag tror det var där jag kände att jag verkligen ville lära mig att måla på riktigt. Mamma har återberättat för mig att jag satt inne en hel sommar och svor över att jag inte kunde rita lika fint som Beskow och verkligen kämpade mig fram. Men om jag lånar mammas ord så var det riktigt bra ritat för att vara så pass ung som jag var.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på info@femart.se