Tilda Lundbohm

Vem är ditt konstnärsdu?
Jag arbetar med fri konst i alla dess områden. Installationer, video, ljud, text, illustration, grafik, skulptur, måleri osv.

Finns det någon fråga du brinner extra för?
Människans lika värde. En värld utan diskriminering. Rasism och sexism får mitt hjärta att gå sönder lite extra.

Har du någon specialitet?
Mina starkaste områden inom konsten är grafik, textverk, typografi och illustration. Inom grafiken arbetar jag med alla de klassiska grafiska metoderna som screentryck, litografi, djuptryck och högtryck.

Vad heter du på sociala medier?
@tildalun på instagram.

Vad inspirerar dig?
Mycket! Några exempel på konstnärer är Louise Bourgeois, Yoko Ono och Marina Abramović.

Vad har du gjort tidigare?
Uppdrag och erfarenheter jag har är journalistik, grafisk design, produktreklam och skyltning. Jag har även deltagit i ett antal utställningar.

Vilken del av den skapande arbetsprocessen gillar du bäst?
När idén börjar bli tydlig och det är dags att gestalta den. När den idébaserade konsten möter hantverket och tvärt om. Då de kan lyfta upp varandra.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?
Det bästa med att sammarbeta med mig är nog är jag är pålitlig, punktlig och tillmötesgående. Sen har jag ganska bra humor också!

En vanlig dag i din ateljé, vad händer då?
En vanlig dag för mig är att jag kommer till min ateljé (på min konstskola) vid nio på morgonen. Dagen börjar med kaffe och samtal om konst/materiallära/handledning eller något liknande. Sedan flyter dagen på. Jag skriver, tecknar, trycker, screenar, skulpterar, testar idéer och hittar resultat. Vid åttatiden på kvällen lämnar jag min ateljé för att bege mig hemåt. En vanlig dag i min ateljé består även av mycket bus och lek med mina kurskamrater.

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst?
För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på tilda.lundbohm@gmail.com

© Tilda Lundbohm