Sanna Laakso

Jag är en sverigefinsk konstnär från Småland. Jag skapar konst i form av sådant som jag anser viktigt och berörs av och som andra enkelt kan relatera till. Brukar för det mesta avbilda mig själv i olika situationer.

Jag brinner för frågor rörande kvinnors rättigheter, asyl och migrationsrätt.

Jag har illustrerat en bok som heter “Hej, det är jobbigt“, en tidning som heter “Äänet“, gjort lektionsmatieral för gymnasieskolor, designat tshirts, olika loggor och albumomslag.

Människor, ord, situationer, musik och saker som väcker någonting inom mig.

När jag funderat en tid på vad jag ska skapa och sedan börjar se resultatet av det som först bara var en idé. 

Jag har ritat och skapat så länge jag bara kan minnas. När jag var liten var jag alltid tvungen att ha penna och papper att rita på annars blev jag vansinnig, men på senare tid har jag använt konsten som själavård.

Jag engagerar mig fullt ut i mina uppdrag för att de ska bli så bra som möjligt och att alla ska bli nöjda. Jag värdesätter kundens perspektiv och håller alltid deadlines.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på sanna.laakso@femart.se

Det är oftast i soffan eller på ett kafé. Jag ritar utifrån mina känslor. Hos mig är det alltid skaparlust och energi. Jag älskar att rita. Älskar att vara en känslomänniska. Jag ritar fort och utan att tänka för mycket. Är inte den mest noggranna, det har aldrig varit det viktigaste. Min personlighet syns i min konst.

När jag var sjukskriven för något år sedan testade jag att rita. Har alltid varit avundsjuk på illustratörer. Jag kunde inte rita. Jag började rita digitalt och testade sen för hand. Av någon anledning kunde jag plötsligt tre månader senare rita. Som en urkraft i mig!

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på jovanna@jovannaeriksson.com eller 073 578 79 04.