Olivia Hallberg

Vem är ditt konstnärsdu?
Jag har en lekfull stil, ofta med en allvarlig innebörd. Mina bilder är för det mesta gjorda med svart tuschpenna i olika storlekar och enbart vid ett fåtal tillfällen syns inslag av starka kulörer.

Finns det någon fråga du brinner extra för?
Jag brinner för feminism som riktar sig till barn och frågor kring hur de fastcementerade könsrollerna sätter sin prägel i klassrummet. 

Har du någon specialitet?
Att sätta ord på känslor och sedan förmedla det genom mina bilder.

Vad inspirerar dig?
Orättvisor, människor och musik.

Vad jag har du gjort tidigare?
Jag har alltid haft en kreativ sida vars hunger jag stillat genom andra estetiska former som exempelvis musik. Med min konst har jag hunnit med att ha vernissage, medverkat på designmarknader och hängt ut tavlor på flera olika ställen.

Drömgiget?
Att illustrera bilder som syns, som skapar uppmärksamhet och engagemang. 

Vad heter du på sociala medier?
@Konstdamen på instagram.

Hur upptäckte du konsten?
Det finns nog inget specifikt som fick mig att upptäcka konsten, jag har liksom alltid haft den runt omkring mig. Jag fick den nog undermedvetet, mer eller mindre slängd över mig som riktigt liten då min familj alltid har haft ett stort intresse för konst av alla dess slag. Jag upptäcker alltid nya vägar inom konsten och det är vad som gör det så intressant. Startskottet för Konstdamen inföll dock en kall vinternatt för tre år sedan, efter allt för många glas med rödvin och brist på annat. Ett papper och en svart tusch var allt som behövdes. Det anspråkslösa är ibland bäst. 

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst?
För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på konstdamen@gmail.com eller 070 814 83 27.

© Olivia Hallberg