Maria Fredriksson

Vem är ditt konstnärsdu?
Jag heter Maria Fredriksson och jag har jobbat som lärare sedan 2001. Jag har ingen formell konstutbildning annat än att jag läst upp en bildlärarbehörighet inom ramen för Lärarlyftet, vilket jag gjorde under läsåret 10/11 på HDK i Göteborg. Tecknande och målande har alltid varit en form av egenterapi för mig, samt ett sätt att uttrycka det jag inte kan sätta ord på. Jag tecknar gärna i blyerts, samt med markers och målar monokromt i vattenfärg, samt med oljepastellkritor. Det är nog svårt att etikettera min stil då jag växlar stort mellan olika stilar, teman och motiv. 

Finns det någon fråga du brinner extra för? 
Mitt intresse för antirasism, postkolonialism och feminism har så att säga kommit att resultera i ett koncentrat i form av adoptionspolitik. Jag ägnar en väsentlig del av min tid och energi åt adoptionspolitik och antirasism i form av så kallad nätaktivism.

Har du någon specialitet?
Jag är oerhört svag för oljepastellkritor och tar framförallt fram dem när jag känner mig överväldigad.

Vad heter du på sociala medier? 
Jag har en Facebooksida: Maria Fredriksson Paintings & Drawings, en blogg, samt ett instagramkonto 
@chippis1972

Vilken del av den skapande arbetsprocessen gillar du bäst?
Det beror på vad jag arbetar med och i. När jag tecknar mina cartoon-liknande bilder med markers gillar jag förarbetet där jag skissar med blyerts, samt momentet där jag öser på med detaljer allteftersom jag kommer på nya idéer. När jag målar med oljepastell föredrar jag momentet där jag öser på med färg efter att konturerna sitter – det påminner mig lite om skulptur, vilket är en uttrycksform jag alltför sällan provat på, men gärna skulle vilja lära mig.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv? 
Jag håller utlovade deadlines – det är något som jag alltid gjort i studier och arbetsliv.

Har du någon hemlig talang? 
Jag vågar nästan påstå att jag håller världsrekord i antal tecknade trianglar. 

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst?
För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på mariafredriksson1972@live.se

© Maria Fredriksson