Lovisa Sköld

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva det du gör? Jag heter Lovisa Sköld och bor i Göteborg. Jag är verksam konstnär, illustratör och smyckesdesigner. Jag satsar just nu mycket på mitt måleri.

Finns det någon särskild fråga du brinner lite extra för? Jag jobbar oftast med teman som trötta kvinnor, det obetalda hemarbetet och systerskap. För mig som konstnär är det viktigt att berätta något i mina målningar och få folk att känna något.

Har du någon specialitet? Mitt främsta uttryck är oljemåleri. Det är en teknik som tar tid och passar mina motiv bäst.

Vad heter du på sociala medier? Instagram: @svensktoppen Hemsida: lovisa.dunked.com Webbshop: lovisaskold.tictail.com
Facebook: Lovisa Sköld’s Art and design

Vad inspirerar dig? Jag blir inspirerad av vardagslivet. Jag sitter dock väldigt sällan och väntar på inspiration. För mig är mitt måleri mitt arbete och skulle jag vänta på inspiration skulle jag inte få mycket gjort om dagarna.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har illustrerat och varit med och skrivit boken ”Maria får panik” som är släppt på LL-förlaget. Boken handlar om en tjej som tar studenten och hennes ångest inför framtiden och att hitta ett jobb. 

Jag driver en webbshop där jag säljer mina smycken som jag designar jag och producerar helt själv. Från skiss till sista slipningen i fabriken. För mig är ett smycke ett tydligt sätt att visa vad man tycker och kan starta en intressant konversation.

Vilken del av den skapande arbetsprocessen gillar du bäst?
När jag precis kommit fram till en idé eller ett tema som jag vill gestalta. Då börjar mitt skissarbete och min hjärna sätter igång och jobbar på högvarv.

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst?
För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på lovisaa55@gmail.com

© Lovisa Sköld