Josefine Aspvik

Vem är ditt konstnärsdu?
Jag studerar illustrationsdesign i Berlin. Jag gör serieteckningar och karaktärer. I mina verk använder jag mig av humor för att på ta fram olika problem som vi bemöter i samhället. Jag bygger också upp olika humoristiska/bisarra scenarier med mina karaktärer.

Finns det någon fråga du brinner extra för?
LGBT-rättigheter, brytande av normer och självklart kvinnors rättigheter i samhället.

Har du någon specialitet?
Tusch och digitala arbeten.

Vad heter du på sociala medier?
@juicycomics på instagram.

Vad inspirerar dig?
Människor.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har för det mesta fokuserat på mina studier och på att bli den konstnär som jag vill vara.

Vilken del av den skapande arbetsprocessen gillar du bäst?
Många av mina arbeten görs väldigt spontant så därför gillar jag nog mest det tidiga skedet, då jag bara sitter och sketchar utan någon specifik tanke bakom det, sen plötsligt har jag skapat något jag faktiskt är stolt över.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?
Det bästa är nog att jag älskar det jag gör så jag spenderar alltid väldigt mycket tid till att göra alla mina arbeten så bra som möjligt.

En vanlig dag i din ateljé, vad händer då?
Min atelje är oftast hemma i min lägenheten eller där jag känner mig bekväm med att skapa. Var jag än är så sitter jag oftast med nosen i min sketchbook hela dagen lång. En vanlig dag i min atelje är alltså oftast väldigt produktiv med många nya karaktärer och serieteckningar. Självklart blir det också väldigt mycket spenderad tid framför datorn för mina digitala arbeten.

Har du någon hemlig talang?
Jag är väldigt bra på språk och jag har också en liten talang för röstskådespeleri.

Drömgiget?
Mitt drömuppdrag har nog alltid varit att få skapa en egen tecknad serie i bokformat.

Hur upptäckte du konsten?
Jag upptäckte konsten redan som barn genom tecknade filmer. Jag var alltid fascinerad av dessa filmer, hur någon kan skapa nåt så fint. Jag tänkte alltid att det var något jag aldrig skulle kunna göra – men när jag växte upp och upptäckte att jag har en massa kreativitet inom mig och att jag faktiskt kan använda den kreativitet till att skapa konst, det var då jag upptäckte konstvärlden på riktigt.

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst?
För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på josefine.aspvik@hotmail.com

© Josefine Aspvik