Jessica Johansson

Vem är ditt konstnärsdu?
Jag är mycket av allt, more is more, både i min konstnärliga stil och som person. Snabbt ska det gå och jag vill gärna få in någon kritik mot samhället!

Finns det någon fråga du brinner extra för?
Jag tycker inte att vi ska behöva skämmas över och noja kring våra kroppar eller våra personligheter eller hur vi mår.

Har du någon specialitet?
Att jag är full av idéer och kreativitet. Det tycks aldrig ta slut. Annars är min specialitet att rita för hand i naiv stil och med mycket färg. Och text!

Vad heter du på sociala medier?
@jessicaritar på Instagram och En miljon ledsna flickor på Facebook.

Vad inspirerar dig?
Annan konst, staden, skönlitteratur och att i smyg studera andra människor på tunnelbanan. Och poddar. Och musik.

Vilken del av den skapande arbetsprocessen gillar du bäst?
Jag gillar själva ritandet, när jag bara sitter i min egen värld och teckning efter teckning blir klar. Kanske är det därför som jag aldrig skissar innan. Jag älskar också de stunder då jag kommer ut från mina invanda tankar och hittar någonting nytt på pappret.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?
Att jag är snabb, tydlig, lätt att ha att göra med och himla flexibel!

 

En vanlig dag i din ateljé, vad händer då?
Min ateljé är mitt hem och i ateljébubblan sätter jag mig när andan faller på. I soffan eller vid skrivbordet. Med benen i kors i soffan och en podcast eller musik i hörlurarna och ser vad som händer. Ofta händer massor!

Har du någon hemlig talang?
Kanske att jag kan himla mycket om svensk skönlitteratur, kan skriva i alla möjliga olika former och stilar och att jag är ganska bra på att imitera folk. Men det gör jag bara i smyg.

Hur upptäckte du konsten?
Jag har nog alltid älskat den. Jag gillar det maximalistiska och operfekta. Från barnböcker när jag var liten till konstnärliga fanzines och prints numera!

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst? För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på jessicajohansson85@gmail.com

© Jessica Johansson