Hadil Mohamed

Vem är ditt konstnärsdu?
Jag jobbar som grafisk formgivare och illustratör. Oftast med fokus på normkritik.

Finns det någon fråga du brinner extra för?
Representationsfrågor.

Har du någon specialitet?
Grafisk formgivning, teckna, illustrera, digital konst.

Vad heter du på sociala medier?
@io_designstudio på instagram.

Vad inspirerar dig?
Allt egentligen – modern konst, graffiti, digital konst, gamla propagandaaffischer, nyheterna, dagens politiska klimat. Listan kan göras lång men det korta svaret är att inspiration alltid kommer när jag interagerar med min omvärld och när jag minst anar det, därför har jag alltid ett anteckningsblock med mig vart jag än går.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har pluggat i USA och jobbat i London som grafisk formgivare. I London har jag även ställt ut en del konst. I Sverige jobbar jag en del med ideella organisationer som behöver grafiskt stöd.

Vilken del av den skapande arbetsprocessen gillar du bäst?
Min absoluta favoritprocess är när jag släpper regelverken och börjar dra pennan/penseln precis som jag vill. Detta brukar oftast uppstå när jag lagt grunden för motivet och sedan får börja skugga och färglägga. Jag kan stanna i den processen för evigt och det är där jag tar flest risker. Samma sak gäller grafisk form – när jag ställer mig utanför uppdraget och börjar formge som jag skulle ha gjort om det var mitt egna budskap blir det nästan alltid en fullträff.

Drömgiget?
Alla uppdrag som innefattar mångfalds- och representationsfrågor. Jag skulle inte heller säga nej till att jobba på NASA eller CERN som Art Director…eller astrofysiker.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?
Jag är lyhörd inför kunds behov, driven i min roll och oerhört kreativ i alla mina uppdrag.

 

En vanlig dag i din ateljé, vad händer då? 
Hög musik (väldig hög musik), snacks, stor yta för att kunna skapa fritt utan att känna mig begränsad. Paus för mat och sedan tillbaka in i skapandet igen. Ofta försvinner jag när jag ritar och behöver sätta ett slutlarm för att inte jobba igenom natten.

Har du någon hemlig talang?
Jag kan lösa en rubix cube på kort tid.

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst?
För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på hadil@iodesignstudio.org

© Hadil Mohamed