Gun Karlsson

Jag illustrerar och animerar på heltid som frilans. Tycker om att arbeta digitalt med karaktärer och miljöer, och att jobba med kontraster mellan raka, hårda linjer och runda, mjuka former.

Representation och mänskliga rättigheter (halvfusk pga täcker det mesta). Vid porträtt strävar jag efter att representera ett spektrum av människor, helt enkelt för att det som syns i media borde reflektera hur världen ser ut och inte bara en snäv norm.

2D-animation, vektorillustration, karaktärsdesign och cel-animation. Tycker också om layout, brand design och art direction.

Framförallt fotografier och arkitektur. Jag är visuellt styrd och inspireras av olika vinklar och linjer, hur ljuset faller, kroppspråk, texturer, färgkombinationer och så vidare.

Jag har rätt svårt att komma in i ett flow, så när det händer är det magiskt. Samt när man är halvvägs in i processen och får känslan av att det man skapar har potential att bli fint, den kicken är allt.

Att jag lägger vikt vid helhetsperspektivet och kundens mål och syfte med projektet, och då kan hjälpa till att utforma briefen till deras fördel. Jag bryr mig mycket om det visuella och tänker att varje projekt har potential att bli guld.

Jag delar studio med tre andra fantastiska gäris under namnet Studio Bimbo, så en vanlig dag innehåller frilansjobb varvat med snack om framtiden, psykisk ohälsa och kreativitet. Drömställe.

Är både fuldansare av rang och minns irrelevant fakta. Det tar upp cirka 90% av min minneskapacitet.

Så många! Att göra ett bokomslag, förpackningsdesign, kunna kombinera resande och illustration. Att få skapa något som syns och berör.

Min kreativa karriär började någon gång kring 1995, när en 3-årig Gun ritade en katastrofal teckning som min dagislärare hyllade som om det vore Mona Lisa. Den tejpades fast på kylskåpet, och därefter fanns det ingen återvändo. Att skapa är det jag mår bra av.

För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på hi@gunkarlsson.com eller gunkarlsson.com