Gabriella Riddez

Vem är ditt konstnärsdu?
Jag älskar att blanda olika konstformer. Tycker i allmänhet att allt blir mer intressant om det är någon liten skevhet med i spelet, perfekt är trist. Mitt klottrande är energi in för mig och min konst uttrycker ofta ett subtilt budskap.

Finns det någon fråga du brinner extra för?
Mänskliga rättigheter – Fast den kanske är fusk att säga – en för bred nisch?

Har du någon specialitet?
Bilder för sociala medier och att upphöja texter till en ny dimension.

Vad heter du på sociala medier?
@sentimentalhospital på instagram.

Vad inspirerar dig?
Allt från havsklippor i Roslagen till gamla, skeva hus och musik.

Drömgiget?
Att bildtolka Annika Norlins låttexter.

Hur upptäckte du konsten?
Jag tror att jag på allvar förstod att konst var något jag måste ha i mitt vardagliga liv när jag började bearbeta sorgen efter min pappas död. Det var faktiskt först efter 18 år (!) som livet självt gav mig en rejäl knock-down och minnen som lagrats där bak i hjärnan, i amygdala, posttraumatiskt nässlade sig fram. Jag som trott att förträngning varit lösningen fick börja om från start med terapi och med att förstå livet, mitt liv. Den knockouten förändrade mig och mina värderingar och har bidragit som en kraft och energikälla i mitt skapande. Om jag får säga det så tycker jag att det kommit någonting gott ur den otroligt jobbiga erfarenheten. Den har gjort mig både till en bättre människa och konstnär.

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst?
För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på gabriellariddez@gmail.com 

© Gabriella Riddez