Emmi Avergren

Har du någon specialitet?
Jag skapar många av mina tyger från grunden. Jag färgar, målar, screentrycker, väver och stickar mina tyger. Jag specialiserar mig i färglära, hur färger påverkar oss både psykiskt och fysiskt. Färger kan hjälpa oss att bli gladare, att bli piggare eller att bli lugnare (för att nämna några exempel). Jag använder färg som ett verktyg i mitt arbete, för att människor som bär eller ser min bärbara konst ska må bättre. Färg är som visuella vitaminer för hjärnan.

Finns det någon fråga du brinner extra för?
Människors och djurs rättigheter. Jag vill inte att djur eller människor skadas på något sätt i mitt arbete. Rent konkret innebär det att min bärbara konst är cruelty free, jag undviker t ex material som skinn. Jag syr upp alla plaggen själv, i väldigt liten upplaga. Jag arbetar med modeller och fotografer som delar samma feministiska värderingar. Jag vill förändra modevärldens skeva ideal och vara mer inkluderande gällande vilka som får ta plats och synas. Jag vill krossa normer kring kroppsideal och kroppshets.

Vad heter du på sociala medier?
emmiavergren på Instagram
Hemsida: www.emmiavergren.com

Vad inspirerar dig?
Jag älskar att utforska världar långt bortom ”jordlivet”. Mycket av det jag gör just nu är inspirerat av rymden, andra dimensioner och undervattensvärldar. Kristaller, tarot, meditation, musik, sci-fi och konst är andra källor till inspiration.

Vilken del av den skapande arbetsprocessen gillar du bäst?
Jag arbetar väldigt konceptuellt vilket gör researchfasen till en klar favorit. Där föds själva idén som ofta är fylld av symbolik i flera lager. Det är lite som att lägga ett pussel. Sedan älskar jag att se en idé förvandlas till verklighet och finner glädje i hela arbetsprocessen.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?
Som designer ser jag lösningar och älskar att hitta på kreativa svar på kluriga frågor och uppdrag. Av mig får du unika plagg som inte går att hitta någon annanstans. Jag är väldigt mån om människor, djur och miljön.

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst?
För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på e.avergren@gmail.comeller på 0720176373.

© Emmi Avergren