Ailin Moaf Mirlashari

Vem är ditt konstnärsdu
Ortens picasso som har jobbat som muralista på Förorten I Centrum i 4 år. Har svårt å begränsa mig till en konstform å tkr alla konstformer/uttrycksformer är lit, men jag håller på med illustrationer, collage, grafik, visuals – yani videoart stuff å lite annat. Konst å kultur är inte bara en passion utan det är mitt verktyg för att kunna kanalisera mitt samhällsengagemang. Jag vill förändra strukturer genom konsten. Jag vill jobba med inkludering genom konsten.

Hur upptäckte du konsten
Jag är uppväxt i en familj som inte alltid hade ett ekonomiskt kapital, men vi hade ett rikt kulturellt kapital. Kultur å konst är något jag växte upp med, poesi, sång och litteratur var en del av min vardag, så d fall sig naturligt att jag intresserade mig av d.

Vad heter du på sociala medier?
@ailinmirlashari på instagram

Vad inspirerar dig?
Mitt egna liv och mina vänner/samtidsfrågor inspirerar mig. Jag gillar att utforska identitetsfrågor, mellanförskap, och lyfta och berätta berättelser ofta inte får ta plats.

Intresserad utav personligt bruk av våra medlemmars konst?
För försäljning av verk, original samt frågor om teknik eller övrigt vänligen kontakta konstnären på ailinmoami@gmail.com

© Ailin Moaf Mirlashari